• Sok
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type

Eternity

Eternity - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

De flesta mönster och material har på något sätt alltid funnits runt oss utan att vi vetat om det. Ibland är vi mer mottagliga för intryck och då blir vi exalterade och upplever något vi aldrig trodde vi skulle få vara med om och klär det i det i meningar som ”De moderna texturernas möte med den klassiska formen” – när den i verkligheten alltid funnits.

klr2129-klinker-eternity-brun-beige-gro-45×458
klr2132-klinker-eternity-violet-monstrad-45×45
klr2134-klinker-riga-beige-45×45
klr2130-klinker-eternity-gro-mix-45×45

Eftersom ni har tittat på ovan produkter så tror vi att nedan kategorier kan inspirera er också

Lanterna – ett annorlunda mönster

Vi är omgivna av mönster och former som vi av olika anledningar accepterar och godtar som vanliga tills vi utses för motsatsen. Många går hela sitt liv utan att se denna lilla bild som vissa skulle kunna beskriva som en stiliserad bild över en eldflamma frusen i sitt ögonblick medan andra gör kopplingen till hav och fotogen men samtidigt till oljelampor från fjärran Östern. Den klassiska stormlampan har vi inget direkt ursprung på men vi förknippar fotogen med runda former så om någon ber mig förklara en lanterna så blir det nog till att blunda och lyssna på min röst som säger att där: Mitt ute på ett blåsigt Nordsjön utblandat med lite eldestetik och Ali Baba och de 40 rövarna-fördomarna – där ser jag mitt Lanternamönster. Och det är vackert!

Klinker gjord av röd lera

Hill Ceramic har tillsammans med en spansk tillverkare av kakel tagit fram serien Eternity som leker med den klassiska lamp- och lyktformen tillsammans med färg och texturer inspirerade från byggmaterial genom århundraden. I basen finns den starka spanska röda leran och den är bränd och glaserad med en yta av cement, betong, sten eller lera.

Välj rätt fogfärg

Oavsett om du väljer att lägga en ETERNITY-platta som är rikligt mönstrad eller mer diskret är detta en klinkerserie som kommer att synas och sticka ut. Viktigt är att den får ta plats och tala för sig själv. Eftersom plattan inte är fördefinerad för fog bör fogarna inte blir allt för dominerande i varken storlek eller färg. Någonstans kommer du att behöva skära plattor för att de ska passa in i rummet. När du skurit plattor, se till att du polerar skärytan med fint sandpapper innan du monterar plattorna. Det minimerar risken för att plattan flisar sig i framtiden och att du får utfällningar av den röda leran i fogen.

Var kan man lägga vilka klinker?

Det finns ett internationellt erkänt index som heter PEI. Varje klinkerplatta har en klassificering från 1 till 5 som är en rekommendation på plattans användningsområden. PEI är endast en gradering på slitstyrka och har ingenting med halk- eller frostsäkerhet att göra.

 • PEI 0 – Endast för väggbeklädnad
 • PEI 1 – För barfotagång eller med mjuka sulor som på badrumsgolv
 • PEI 2 – Inomhus med lätt slitage
 • PEI 3 – För inomhusgång med normalt slitage som kök och hall
 • PEI 4 – För ytor som slits lite hårdare av smuts som entréer, ingångar
 • PEI 5 – All offentlig miljö
Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider