• Sok
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type

Silviano

Silviano - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

KLE4023 Träklinker Silviano Grå Lux Kors 20x120 cm_1

Elegant träkänsla

KLE4014 Träklinker Silviano Ljusgrå Lux Kors 20x120 cm

Naturtroget och slitstarkt

KLE4020 Träklinker Silviano Blå Lux Kors 20x120 cm

Stilsäker träklinker

Storlekar

 • 20×120
 • 20×20

Färger

Nu presenterar Hill Ceramic ytterligare en spännande serie träklinker. Siviano kommer dels i klassiskt matt utförande, dels i en skimrande LUX-variant stor färgvariation. Spana också in de unika 20×20 cm träklinker i dekormönster med inläggseffekt.

Lux

Plattorna döpta med tillägget ”Lux” har en polerad slitning i ytskiktet vilket ger ett diskret blänk och en behaglig vintage-känsla.

KLE4026 Träklinker Silviano Beige Lux Kors 20x120 cm

Kors

Det färgskiftning i alla plattor för att göra golvet naturtroget - standardutförandet ger ett lugnt och väldigt enhetligt golv.

Dekor

Silviano – Italiensk träklinker

Detta är en klinker som skiljer sig från mängden. Storleken på plattorna gör att trägolvkänslan infinner sig till fullo och de mjuka färgerna ger en ombonad känsla.
Det här är en mångsidig klinker som ger en unik träkänsla. Missa inte de unika 20×20 cm klinker med dekormönster som kommer lyfta ditt rum till nya höjder oavsett om det är i en offentlig miljö som hemma i ditt vardags- eller badrum. Silviano är frostsäker och fungerar som golvbeklädnad i uterum / på uteplatser.

Klinker i olika färger – två utföranden

Silviano träklinker är matta i strukturen för att på bästa sätt likna en naturlig träplanka. Plattorna döpta med tillägget ”Lux” har en polerad slitning i ytskiktet vilket ger ett diskret blänk och en behaglig vintage-känsla. När det gäller färgerna finns Silviano i tre standardutförande:

 • Vit
 • Beige
 • Brun

Det finns färgskiftning i alla plattor för att göra golvet naturtroget – standardutförandet ger ett lugnt och väldigt enhetligt golv. Vill man ha sitt klinkergolv lite mer lekfullt väljer man Korsutförande där följande grundfärgställningar finns:

 • Brun
 • Ljusgrå
 • Grå
 • Blå
 • Svart
 • Beige

Korsutförande har en större färgskiftning nyansbredd och det blir ett väldigt levande och skiftande träklinkergolv.

Trender: Varför väljer man klinker med träimitation

När man tittar på trenderna och mässor med inriktning på inredning och inte minst golv- och väggbeklädnad ser man att alla talar samma språk: träklinker är det nya stora. Hill Ceramic samarbetar med europeiska tillverkare och på kakelmässan i Cersaie 2018 i Italien fanns vi på plats och knöt de kontakter som behövs för att kunna leverera kakel, klinker och mosaik direkttill våra kunder och projekt utan kostsamma mellanhänder.

Träklinker är keramiskt material med tryckt träimitation. Ådring och pigmentering är gjord att vara så snarlik en träplanka som möjligt. Du ska ha ett golv i träutseende med klinkerns alla fördelar. Det handlar bl a om färgbeständighet och slitstyrka; underhåll och skötsel är aldrig något problem. Klinker är mer formstabil än trä och ett säkert och tryggt alternativ.

Värmegolv och klinker

Det är inga problem att lägga värmegolv under Silviano. Många har fått för sig att klinker är ett svalt material att gå på och därför upplever man ibland ett klinkergolv på det sättet. Genom att lägga en golvvärmeslinga under klinker försvinner den känslan plus att golvvärme ger en extra grundvärme som är utmärkt för ett gott inomhusklimat.
Om man gör en större om- eller tillbyggnad är det många som väljer vattenburen golvvärme. Den är kostnadseffektiv vid bruk men kräver lite extra bygghöjd framför ett elektriskt alternativ. Kontakta alltid behörig installatör när det ska installeras golvvärme.

Raka eller runda kanter

I produktspecifikationen står det om plattan du väljer har raka eller runda kanter. Detta har ingen kvalitetspåverkan utan är en helt estetisk En rak platta, som även kallas ”rektificerad”, är kantsågad vilket gör att man kan lägga plattorna med väldigt lite fog alt. ingen fog alls. Resultatet blir ett modernt och enhetligt golv. Vill man ha ett lite mer rustikt golv väljer man traditionella runda kanter. Med 3 mm fog, vilket anser som en standard går varje enskild platta ut och golvet blir mer markerat.

Vilken fogfärg och vilken bredd på fogen

En normal standardfog är 3 mm bred. Detta passar alla klinker oavsett rund eller rak kant. Rektificerade klinker, sågade med rak kant, kan med fördel läggas med mindre fogbredd.
Fogen binder samman kakel och klinker och gör att golvet / väggen blir en enhet. Därför bör färgen ligga nära i ton med grundfärgen i golvet. Om man vill framhäva plattans färg- och strukturskiftningar bör fogen vara lite mer avvikande.

Träklinker i olika storlekar

Silviano är italiensk träklinker av högsta kvalitet. Man försöker efterlikna ett trägolv så mycket som möjligt med klinkerns alla goda egenskaper. Plattan finns i tre storlekar

 • 21×120.5 cm (Rund kant)
 • 20×120 cm (Rak kant)
 • 20×20 cm (Rund kant)

Notera: Om du vill kombinera storlek 20×20 cm träklinker med en lång platta i Silviano- på samma yta ska du tänka på att välja den långa som också har runda kanter.

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider