• Sok
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type

Soapstone Premium serien

Soapstone Premium - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

Soapstone Premium Grå

Soapstone Premium Grå 60x60, 30x60, Mosaik
Stora Klinker Soapstone Premium Grå

Soapstone Premium Mörkgrå

Soapstone Premium Mörkgrå 60x60, 30x60, Mosaik
Stora Klinker Soapstone Premium Mörkgrå

Soapstone Premium Ljusgrå

Soapstone Premium Ljusgrå 60x60, 30x60, Mosaik
Stora Klinker Soapstone Premium Ljusgrå

Soapstone Beige

Soapstone Premium Beige 60x60, 30x60, Mosaik
Stora Klinker Soapstone Premium Beige

Soapstone Premium Brun

Soapstone Premium Brun 60x60, 30x60, Mosaik

Soapstone, en äkta klinker i storformat

Vår klinker Soapstone är en riktig storsäljare med så mycket möjligheter att passa i alla rum i ditt hem. Denna granitkeramik klinker finns i både matt och blank polerat utförande för att ge dig så väl en lyxig bling-bling känsla men också möjlighet att tona ner det till ett sobert elegant matt golv eller vägg med den mattpolerade ytan.
Soapstone har en marmorerad yta med stenimitation, de är matta eller blanka och kommer i färgtonerna:

 • Grå
 • Ljusgrå
 • Mörkgrå
 • Beige
 • Ljusbeige

Varje platta har sitt egna mönster och marmorering för att höja känslan av en äkta sten.

Olika storlekar, olika möjligheter

Soapstone marmor klinker kommer i en mängd olika storlekar och det är din smak som sätter gränser och bygger rum att trivas i. Alla plattor, i alla storlekar, går givetvis att använda och blanda precis efter eget tycke men om du vill ha lite idéer och inspiration skulle vi kunna rekommendera Soapstone och de olika storlekarna till följande användningsområden:

 • 9×35 cm – Minst i Soapstonefamiljen, bortsett från mosaiken är denna storlek. Men det finns så mycket man kan göra med den. Sätt i kök som stänkskydd och dekor runt en spisfläkt på väggen; bygg din egna stavmosaik. Den riktigt ambitiöse och med yta att njuta kan lägga stenen som ett mer traditionellt parkettgolv i brett fiskbensmönster.
 • 30×30 cm – Detta är mosaikvarienten av Soapstone. De små raka kantskurna bitarna mosaik sitter monterade på ett kapbart plastark som du lätt delar till önskad storlek. Det går 11 30×30 cm ark per kvadratmeter vilket ofta är vad som krävs runt en traditionell golvbrunn för att bygga ett bra fall.
 • 30×60 cm – Den klassiska klinkerstorleken går att lägga och sätta överallt och så väl inom- som utomhus. Många väljer att lägga plattorna omlott, som tegelstenar, vilket gör att man ger rummet lite liv och fart. Rektangulära klinker brukar läggas i det naturliga ljusets flödeshåll.
 • 60×60 cm – Nu kommer vi upp i storlek som räknas till klinker i storformat. Även som denna marmorklinker går utmärkt som vägg är det golvet de allra flesta väljer att lägga en klinker i denna storlek. Om man har ett öppet golv men vill leka lite går det utmärkt att göra sin egna läggning med andra storlekar av samma, eller en annan Soapstone klinker, ex förskjut en rad med klinker genom att lägga en 30×60 cm platta bredvid vare 60×60 cm.
 • 75×75 cm – Största kvadratiska marmor klinker i serien Soapstone. Denna kommer bäst till sin rätt i en rum när golvet får flöda, synas och ta plats. Undvik gärna allt för tunga mattor och möbler, låt klinkergolvet vara ögonstenen. Den grå klinker hjälper också att lyfta fram din inredning i så väl vardagsrum, kök och hall.
 • 60×120 cm – I ett kök kan denna plattan vara det absolut enklaste sätt att få en lättstädad yta med en klinker som ser ut som marmor sten. Höjd mellan bänkskiva och skåp är lätt att sätta på 60 cm och det är en bra arbetshöjd. Se till att väggen är hyffsat jämn innan du med sättlim eller klinkerfix monterar plattan. Skulle väggen vara väldigt ojämn bakom; spackla eller limma renoveringsgips för bäst resultat. När den torkat lägger du en stäng silikon i de få skarvar som finns och du har ett vackert kök i marmorklinker.
 • 90×180 cm – Hej storebror. Nu ska vi bli lite kreativa! För dig som gillar väggar utan skarvar är detta en fantastisk platta att ha på vägg. Men den är tung! Se till att det är en massiv väggkonstruktion bakom och kontakta gärna behörig installatör om det finns frågor kring reglade väggar i ditt hem. Om du har 240 cm i takhöjd kan du ex. lägga Soapstone 60×60 mörkgrå på golv och följa med upp en platta på vägg och sedan upp till tak med den stora 90×180 cm. Plattornas storlek till trots kommer ge en effekt av att golvet kommer kännas ytmässigt lite större.

Varför väljer man marmorklinker

Det finns inte så mycket att ljuga om ens för Skandinaviens största återförsäljande av kakel och klinker. Natursten är vackert. Men den produkten är inte utan nackdelar och dessa kan vara förödande och tidskrävande; i ärlighetens namn väldigt kostbara också. Soapstone är en tillverkad marmor sten klinker med en naturstens yta men med klinkerns alla goda egenskaper. Därför är Soapstone ett riktigt vettigt alternativ när du ska lägga exempelvis ett nytt golv.

 • Pris – Det är billigare att tillverka en marmorklinker än att bryta och skära till en äkta natursten. Hill Ceramic låter dig dessutom handla utan fördyrande mellanhänder och grossister och kan därför erbjuda dig en billig klinker till högsta möjliga kvalitet.
 • Kvalitet och Miljö – Man behöver inte skicka produkter över hela jordklotet för att få kakel och klinker till våra hem. Hill Ceramic säljer bara keramik som är tillverkade i Europa. Det är vi stolta över! Fördelarna är många; utbildning av kundtjänst är en och vi har ständig kontakt med tillverkarna för att uppdatera oss om produkterna och nyheter. Det är dessutom lättare för oss att sköta kvalitetskontroll och säkra våra leverantörer när vi minskar språk- och företagskulturbarriärer. Alla transporter sker med godkända speditörer med egna aktiva miljöåtaganden och vi ser till att fylla lastutrymmen.
 • Utseende och Sortiment – Hill Ceramic har ett enormt utbud av klinker som ser ut som marmor sten och granit. Vi arbetar hela tiden för att du lättaste ska kunna hitta rätt så använd gärna filterfunktionen i vårt söksystem för att hitta just den platta du letar efter. För den finns! Hittar du den inte för du av dig enkelt på chat eller mail och vi hjälper dig hitta rätt!

 

Tips för plattläggning; Klinker storformat

 

En stor platta som Soapstone får mest effekt och gör sig alltid bäst på stora öppna ytor. Om det är mycket vinklar i ditt rum kommer det att bli fogar som blir framträdande istället och då rekommenderar vi dig att välja en lite mindre variant av Soapstone. Det är inte snyggt med en eller två snygga stora klinker på golvet och en massa omotiverade passbitar för att fylla golvet. Ett alternativ är ivet att fylla de mindre ”spillytorna” med mosaikbitar av Soapstone i samma eller avvikande färg för att verkligen skapa en spännande effekt.

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider