• Sok
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type
Kreativ inspiration
Tono design
Tonodesign - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

Annorlunda kakel är vacker konst Design

För att kunna förstå innebörden med Tono Design kakel kan du inte bara titta på en av deras kakelplattor och säga att ”den passar” eller ”den passar inte”. Allting kan passa men inte överallt alltid! Du måste ge dig tid och tittar på inspirationsbilder och se vad som händer när ett annorlunda kakel sätts bredvid ett antal andra annorlunda plattor och helt plötsligt har du ett konstverk.
Tono Design har delat in sina serier och kallar de för Kapitel där varje kapitel berättar en historia och ett formspråk. Det är kakel med optiska illusioner, geometriska former – vissa plattor är släta och andra har en 3D-struktur som på riktigt lyfter kaklet till en helt ny nivå.

Var sätter man Tono Design kakel Design

Kakel sätts primärt för att skydda väggar från slitage men givetvis också för att dekorera. Att vi kaklar väggar i kök och badrum är för oss helt naturligt men vad sägs om kakel i sovrummet istället för en sänggavel? Kakel eller klinker som fondvägg i vardagsrummet? En tom vägg i köket som inte tillhör arbetsbänk eller kanske väggen i hallen mitt emot garderoben?
Det du måste tänka på är givetvis bärigheten eftersom kakel väger mer än en sladdrig papperstapet. Se och till att underlaget inte består av material som kan ramla av. Exempelvis om du skulle sätta kakel utanpå en tapet som sedan lossnar så blir det ingen rolig överraskning att ta hand om den dagen tapeten lossnar. Se till att väggen håller och grunda alltid.

Rita din kakelvägg innan du beställer online Design

Ibland är det svårt att föreställa sig hur en vägg kommer att se ut när den är täckt med kakel eller klinker. En enkel beige kakelplatta är en sak men Tono Designs olika serier kan vara svårt att få rätt på om man vill kombinera ihop olika plattor eller vill se hur en hel vägg upplevs.
Det finns gratisprogram online som låter dig bygga badrum och kakla väggar men de är avancerade och tar tid att lära sig. Men det finns faktiskt ett riktigt enkelt hemmatips till dig som vill rita upp en kakelvägg och du behöver inga komplicerade program eller ritkunskaper.
Tipset är nästan så enkelt att man skäms lite. Spara bildfilen i internminnet på en PC genom att

 • Högerklicka med pekaren över bilden du vill spara på välj ”Kopiera bild”
 • Öppnar ett kalkylprogram som Microsoft Excel
 • Klistra in bilden med kommando ”Ctrl+V” och dra den sedan till en behaglig storlek.
 • Se till att bildobjektet är markerat. Kopiera med ”Ctrl+C” och klistra åter igen in med ”Ctrl+V”
 • Givetvis kan du gå tillbaka till hemsidan och kopiera en ny bild och klistra in i kalkylarket tillsammans med den första.

Flytta och upprepa inklistringen tills du fått så många kakelplattor bredvid varandra att du ser tjusningen med kakel från Tono Design och du kommer inse att det som är annorlunda är riktigt vackert och inspirerande.

Ännu mer av Tono Design

Vi vet att detta är en serie plattor som måste få sjunka in i tanken innan de kan sättas på väggen och det är helt ok att tänka två gånger innan du beställer dessa. Om det underlättar i beslutsprocessen att läsa mer eller framför allt se mer inspirerande miljöbilder rekommenderar vi er att besöka hemsidan www.tono9.com där det finns bildmaterial men också mer info om tanken bakom varje Kapitel, varje kakelserie.
Hill Ceramic är stolt återförsäljare av Tono9s sortiment och på deras hemsida kan du givetvis också hitta plattor som vi inte valt att inte visa eller inte hunnit presentera på vår hemsida. Om du är seriös intressant av plattor utanför vårt ordinarie sortiment är det bara roligt att kunna hjälpa till att skapa en Tono Design vägg hemma hos er. Hör av er i chat eller på mail med frågor och underlag så kontaktar vi er för mer info om pris och leveranstid på er beställning.

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider