✔ Europas ledande kakeltillverkare på ett ställe!

Skötsel av klinker

Granitkeramik / Klinker

Klinker är den vanliga benämningen på golvplattor, det finns dock olika kvaliteter av klinker.
Klinker är plattor gjorda på glaserat stengods som bränns i väldigt höga temperaturer, vilket gör att den blir hård rakt igenom. Klinker är ett slitstarkt material som kan användas privat såväl som i offentliga miljöer. Läs mer Användningsområden är många, privat hemmiljö, hotell, restaurang, storkök och även fasader. Klinker kan man ha både på golv och vägg.
Granitkeramik på engelska heter ”Porcelain tiles” och på italienska så är det ”Gres Porcellanato” vilket betyder att plattan är gjorda i porslin. Granitkeramik är frostsäker, extremt hård, klarar tuffa krav och lämpar sig förde de allra tuffaste miljöerna. Granitkeramik klinker kan både sättas på vägg och golv, utomhus och inomhus.
Granitkeramik och klinker finns i plattor samt i mosaik, Granitkeramik och klinker handlar om kvalitet och tillverkningsprocess, medan plattor och mosaik handlar om formatet, en platta typ 30×60 cm och en mosaik kan vara 5×5 cm som ligger på ett nät som är 30×30 cm. Granit keramik och klinker kan man ha både på vägg och golv.
Rengöring av klinker och granitkeramik
Rengöring av granitkeramik och klinker är väldigt enkelt, ni torkar klinkern med en fuktig trasa, använd ett alkaliskt rengöringsmedel för rengöring av schampo eller tvål som inte försvinner med en fuktig trasa. Vid svårare kalkfläckar så rekommenderas kalkborttagningsmedel. Tänk på att alltid använda rena och mjuka trasor och svampar, annars finns risk att man repar ytan. Glöm inte att skölja rikligt med vatten efter rengöring. Om era fogar blir smutsiga framöver så finns det special medel att köpa för fogrengöring.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.

Alla köp över 4000 kr är fraktfritt, lägg till fix och fog här >>

395,00 kr - köp under 4000 kr
Fraktfritt - köp över 4000 kr

Information om leveranstider
Fraktfritt vid köp över 4000 kr