• Sok
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type
Sten inspiration
BLUESTONE SERIES
Bluestone - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

Bluestone, en äkta betongklinker

Ibland behöver vill man inte leta utan man ser det man vill ha och så köper man det. Det ska gå snabbt och säkert och för att underlätta ska det inte finnas allt för många valmöjligheter, man ska se produkten och känna någonting för den direkt eller så går man vidare. Om man letar efter en klinker som det ut som betong med naturliga nyansskiftningar för att efterlikna originalet så är Bluestone klinker rätt sten. Ytan är matt vilket gör att solljus kommer reflekteras sobert och mjukt. Bluestone finns i fyra färger, Beige, Ljusgrå, Mörkgrå, Svart men alla är varma i tonen. Kanterna är sågade, raka, vilket gör att du kan lägga dessa klinker med en minimal fog. För bästa effekt väljer du fogfärg som ligger i ton med den Bluestone du väljer.

Stora klinker i badrum

De är vackra att se på, underbara att gå på och en dröm att rengöra. Bluestone är en klinker som ser ut som betong vilket innebär att den behöver inte behandlas eller skötas som en betongplatta. I badrum räcker det med vardaglig avtorkning efter dusch och någon gång i veckan lite spray med en antikalklösning och du har en platta att glädjas åt tills du bygger om badrummet igen.

Bluestone kommer i storlek 75×75 cm, 60×60 cm och som mosaik och då sitter bitarna fast på ett delbart ark som mäter 30×30 cm. Klinker går att sätta som vägg och golv. Var inte rädd att kombinera två olika färger för att skapa en egen effekt. Om du har ett mindre badrum ska du inte använda fler än tre grundfärger på kakel och klinker för att inte göra det plottrigt.

Allt vatten från badkar och dusch måste rinna ner i en golvbrunn. En traditionell brunn ligger mitt i duschen vilket gör att du inte bara står på brunnslocket varje gång du duschar utan även att du inte kan ha stora plattor på golvet. Men med rätt förutsättningar är detta problem ett minne blott. Bluestone är dessutom matt i ytan vilket gör att den inte blir extremt hal som blöt.

Det finns ett utmärkt blogginlägg på hemsidan om hur enkelt det är att lägga stora plattor även i ett badrum där fallet ska vara korrekt. Klicka här för att komma till blogginlägget.

Klinker på vägg i vardagsrum

När vi bygger våra badrum ska det vara snyggt, stilrent och enkelt att städa. Att sätta klinker och golv och vägg är ett enkelt sätt att få badrummet snyggt, fräscht och lättstädat. Men hur är det med väggar i resten av huset? Av tradition målar vi väggen i någon Äggskals/Stockholmsvit blandning eller så köper vi en sladdrig tapet som vi får panik över ett halvår senare och så ska jakten påbörjas igen. Klinker i storformat går alldeles utmärkt att sätta på vägg i vardagsrum.

Även om vi på Hill Ceramic älskar klinker kanske du bör fundera en extra gång innan du bestämmer dig för att klä hela vardagsrummet med Bluestone betong klinker svart 75×75 cm; effektfullt i Batman-grottan men vi tror att du kanske ska leva och bo i ditt vardagsrum och inte bara hoppa in i en snygg bil och köra iväg. Men som en fondvägg eller två passar det utmärkt. Får vi föreslå som bakgrund till en TV eller projektorskärm? Kanske bakom en öppen eldstad eller på en vägg där tavlor inte byts ut så ofta. Spontan håltagning är lite svår på Bluestone klinker men det finns utmärkta lim som fungerar att fästa upphängningskrokar på.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider