VARUKORG
Du har inga produkter i varukorgen.

Delsumma:
0 SEK

Meny

Close

KATEGORIER

KOLLEKTIONER

De 10 bästa pizzorna

De 10 bästa pizzorna

Av Hill Ceramic 28/11/2023
Upptäck Italiens smakexplosion i varje tugga med dessa tio magnifika pizzor som tar din smakresa till nya höjder. Här är en kärleksfull hyllning till de mest extraordinära pizzakreationerna från denna kulinariska mecka:

Pepe in Grani (Caiazzo, Campania)

Pepe in Grani (Caiazzo, Campania)
© STEFANO WURZBURGER
Smaka på: Margherita Sbagliata, även kallad "Felaktig Margherita" (mozzarella, kall tomatreduktion och basilika).
"Det här är den bästa pizzan på jorden. Ingen kan mäta sig med Franco Pepes färdigheter. Varje ingrediens han använder kommer från området. Varje pizza berättar en historia: om marken, folket, själva staden." — Chris Behr
"Saftig bufala mozzarella från bara några steg bort, underbara Vesuvio-tomater, jordiga lokala kikärter, söta lökar från närliggande Alife, kraftfulla fikon — alla smaker från Campania, tillverkade helt utan maskiner." — Jonathan Gold

Pizzarium (Rome)

Smaka på: Pizza con le Patate (potatis och mozzarella).
"Gabriele Bonci har blivit döpt till pizzans Michelangelo. I hans pizzeria har den romerska pizza al taglio (panpizza per skiva) stigit till häpnadsväckande kvalitetsnivåer." — Orlando Bortolami
"Ingen i världen gör det Gabriele Bonci gör med pizza per skiva. Han använder en mycket mjuk deg gjord med Burrato-mjöl från Mulino di Marino, en berömd mjölnare i norra Italien, och gräddar den mestadels utan topping i pannor. Så brödbasen är perfekt. Sedan lägger han till toppings efter säsong och sin egen smak med fantastiskt högkvalitativ salumi och genomtänkta grönsakskombinationer. Jag tror att detta var det första stället i Rom där jag såg en kock hämta ingredienser från utanför regionen eftersom de var bättre. Du vill aldrig lämna, även om du äter på trottoaren eller lutad mot en vägg. En exceptionell upplevelse." — Evan Kleiman

bonci.it


Ziipa, ett väletablerat namn med ursprung från Frankrike och djupa rötter i Italien, ger dig det bästa av två världar. Våra ugnar är inte bara apparater; de är en hyllning till den rika traditionen och passionen för pizzatillverkning. Höj din kulinariska resa med en Ziipa-ugn - där varje pizza blir ett mästerverk!

50 Kalò (Naples)

Smaka på: Marinara eller Pizza del’Alleanza (mozzarella, lardo, lök, Romano-ost).
"Ciro Salvo strävar efter den perfekta degen. Pizzorna är alltid välbalanserade och välgrillade. Det är pizzerian jag rekommenderar till alla mina vänner som kommer till Neapel för första gången." — Valentina Scotti
"En 'ny' pizzeria i Neapel men med en stor pizzaiolo som för vidare familjetraditioner: Ciro Salvo. Pizzerian ligger extremt centralt och utanför det vanliga gamla Neapel-cirkuitet. Servicen är bra och pizzan är bland de bästa när det gäller degens kvalitet och valet av ingredienser. Denna pizzeria blandar också kvaliteten på 'traditionella' neapolitanska pizzor med djärvare och mer innovativa kombinationer. Resultatet är alltid utmärkt." — Simone Nicotina

50kalo.it

I Tigli (Verona)

Smaka på: Räk-Sashimi Pizza.
"Simone Padoan har bokstavligen uppfunnit konceptet med gourmetpizza, en pizza där degen utgör grunden på vilken han skapar en rätt." — Jacopo Cossater
"Pizzabasarna är perfekta: i jäsningen, konsistensen, smältbarheten. Toppingsen är som riktiga rätter valda och sammansatta utifrån en ständigt ny harmonisk lek av färger, smaker och texturer." — Alessia Gallian

pizzeriaitigli.it

Pizzaria La Notizia (Naples)

Smaka på: Margherita DOP.
"Ren, högkvalitativ neapolitansk pizza. En av de bästa i Neapel, pizzans hemland." — Ken Forkish
"Enzo Coccia är en mästare på jäsprocessen. Valet av grundläggande ingredienser är extraordinärt. De så kallade 'innovativa' pizzorna med icke-klassiska ingredienser och kombinationer är utmärkta." — Simone Nicotina

pizzarialanotizia.com

L’Antica Pizzeria da Michele (Naples)

Smaka på: Margherita.
"Pizza ner till grunderna, men perfekt. Fantastisk skorpa, fantastisk sås, fantastisk ost. Inga tillägg, inga val. Gå dit. Stå i kön. Ät. Du kommer inte ångra dig." — Joseph Diliberto
"Klassiskt. Källan. Pilgrimsplatsen. Inte nödvändigtvis världens bästa pizza, men definitivt referenspunkten." — Robbie Swinnerton
"Jag älskar det här stället. Det är på riktigt ... kaklade väggar, marmorbord, två objekt på menyn, kanske tre på fredagar. JA, de gör bara två pizzor! Margherita och Marinara." — Ingrid Langtry

damichele.net

Pizzeria Fratelli Salvo (Naples)

Smaka på: Cosacca, även kallad "Kosackens Pizza" (körsbärstomater, pecorino Bagnolese-ost, basilika).
"En av de bästa pizzeriorna i Italien. Pizzor med utmärkt deg; exceptionell omsorg i valet av ingredienser; och en vin-, öl- och champagne-lista värdig en Michelinstjärnig restaurang." — Leonardo Ciomei
"Fantastisk kvalitet i allt, från råvarorna till servicen och vinlistan, det är en av de bästa pizzeriorna i Italien." — Pierluigi Roscioli

salvopizzaioli.it

Pizzeria Gino Sorbillo (Naples)

Smaka på: Margherita. "En fantastisk tradition av äkta neapolitansk pizza. Bröderna Gino och Antonio Sorbillo har beslutat att föra vidare urgammal sed men med en mycket modern entreprenörsanda." — Martina Caruso "Pizzeria Gino Sorbillo förkroppsligar pizza så som den alltid har gjorts i Neapel, till ett oöverträffat pris med tanke på de utmärkta produkter den använder." — Davide Ricciardiello

sorbillo.it

Saporè (Verona)

Smaka på: Mortadella, Misticanza och Pistacchi (stracchinoost, mozzarella, mortadella, salladsmix och pistagenötter). "Renato Bosco har förmågan att tolka alla stilar av pizza med extraordinär teknik. Här hittar du det bredaste utbudet av högkvalitativa degar på bara en restaurang." — Marco Locatelli "Olika stilar av pizza, alla utmärkta. Renato Bosco är en av de största brödexperterna i Italien, och han förvandlar allt som har med vatten och mjöl att göra till excellens. Det kan verka enkelt, men i verkligheten är det svårt att aldrig misslyckas. Renato Bosco misslyckas aldrig." — Matteo Aloe

boscorenato.it/locali/sapore-pizza-bakery

La Gatta Mangiona (Rome)

Smaka på: Aromatica (Asiago-ost, sparris, speck och rosa pepparkorn) eller annan säsongsbetonad pizza. "Moder till alla 'foodie'-pizzerior i Rom, med en väljäst deg, en neapolitansk look och en mer romersk textur. Enkla och noggrant utvalda säsongstoppings gör denna pizzeria till en trygg fristad." — Andrea Sponzilli

lagattamangiona.com