Snabb leverans till hela Sverige
4.8

Nivåsystem

Nivåsystem - Flera olika Nivåsystem och tillbehör | Hill Ceramic®

Nivåsystem med kvalitet

Hill Ceramic säljer billigt kakel och klinker till kunder över hela Sverige. För oss är det viktigt att vi kan leverera plattor tillverkade i Europa av högsta kvalitet oavsett som det är ett lyxhotell eller en gästtoalett som ska kaklas. Men det är inte bara det som syns som ska vara av kvalitet utan även verktyg, tillbehör och sättmedel ska hålla samma klass. Vi är stolta att tillsammans med världskända tillverkaren Peygran kunna erbjuda deras berömda och smidiga nivåsystem som hjälper plattsättare oavsett erfarenhet att få ett perfekt resultat.

Använd Peygran Nivåsystem

Det finns alltid en risk vid plattsättning att en kakelplatta beter sig annorlunda än planerat när sättmassan torkar. Om man varit oförsiktig när man trycker till plattan mot golv eller vägg, eller av ren otur, ska torkningen ske ojämnt med resultatet att plattan blir sned i nivå; ena hörnet kanske ”sticker upp” och det är varken snyggt eller behagligt att titta eller gå på. Detta är enkelt att förebygga med Peygran Nivåsystem. Ett komplett nivåset består av:

  • Bygel
  • Kil
  • Keramisk tång

Hur fungerar ett nivåsystem

Det är lika enkelt som genialt. Förenklat beskrivet går det till så att du applicerar sättmassa precis som vanligt och lägger den första klinkerplattan eller sätter första kakelplattan. Placerar sedan en bygel i det som kommer bli fogen och därefter nästa platta. För igenom kilen och kläm åt med den keramiska tången och fortsätt tills väggen eller golvet är klart. När fixet härdat står du enkelt av byglarna med en gummihammare och lägger fogmassa mellan plattorna precis som vanligt.

Alla tillbehör för plattsättning

Förutom nivåsystem från Peygran har vi lagerfört deras grundläggande tillbehör som fixkam, fogplatta, tvättsvamp och kakelkryss. Passa på att beställa dessa samtidigt som ditt kakel så kommer allt i samma leverans, Om du behöver ytterligare tillbehör och verktyg är vi på Hill Ceramic stolta över att kunna erbjuda maskiner som omrörade och kakelskärare från världskända Rubi men också fix, fog och sättmassa från Finja Betong finns också för omedelbar leverans. Vi vill göra arbetet enkelt och billigt för dig och har allt för plattsättning. Välkommen att handla kakel och klinker av oss.