Snabb leverans till hela Sverige
4.8
Justerbara piedestaler i flera storlekar för ett frostfritt golv med jämnt underlag | Hill Ceramic®

Fördelar med piedestalfot

Vid installation av klinker är det även till fördel att använda justerbara piedestalfötter, även kallade terrassfötter. Istället för att gjuta en betonggrund och fästa plattorna med fix är det lättast och kostnadseffektivt att använda sig av piedestalfötter för ett frostsäkert golv. Eftersom att man kan justera dem rinner vattnet ner mellan plattorna istället för att orsaka fukt och frostsprängningar, du kan även justera höjden med hjälp av din terrassfot så du får ett jämnt terrassgolv.

Tåligt alternativ

En piedestal fot för 20 mm klinker klarar en belastning om 1500 kg när dom ligger utlagda på en större yta, räkna med en piedestal fot i varje hörn för en 60x60 cm platta som är 20 mm tjock. Att använda piedestalfötter är ett hållbart alternativ var man har möjlighet att justera terrassfoten om underlaget skulle sjunka med åren.

Sätta klinker på fötter

Att montera 2 cm klinker på ställbara ”fötter” är ett enklare och mer kostnadseffektivt alternativ till att gjuta en betonggrund och fästa plattorna med fix. Dessutom är det mer frostsäkert och passar ett nordiskt klimat. Eftersom fötterna är ställbara kan de enkelt anpassas för att skapa ett jämnt underlag på ojämn mark eller skapa lutning om det önskas. Varje fot måste stå stabilt så att foten under sjunker eller sätter sig med tiden pga. regn eller annat.