VARUKORG
Du har inga produkter i varukorgen.

Delsumma:
0 SEK

Meny

Close

KATEGORIER

KOLLEKTIONER

Välkommen till Marocko

Välkommen till Marocko

Av Hill Ceramic 06/09/2018
Att träklinker blir mer populärt för varje år som går är ingen hemlighet.  Det finns så otroligt många fördelar att bocka av när man med tekniMarocko ligger uppe i Afrikas västra hörn. Drygt 33 miljoner människor lever här och bland de städer som vi i Europa känner till är det framförallt Casablanca och Marrakech vi känner till; huvudstaden är Rabat.

Marrakech är en av landets fyra kungastäder och också staden som fått ge namn åt inredningstrenden som bara växer i popularitet – Marrakechplattor. Traditionellt sett tillverkas dessa tunga kvadratiska cementplattor strukna med färg i mönster inspirerade av blommor, linjer och mönster inte i brännugn som kakel utan pressas hydralt och torkar därefter. Det innebär att mönstret trycks in i plattan så gott som permanent men gör också att den blir känslig för smuts, fett och vätska om den inte behandlas.

Hill Ceramic har därför tagit fram klinker med mönster inspirerade av Marocko. Dessa går att sätta på golv och vägg i husets alla rum. Många är frostsäkra och kan också sättas utomhus. Du får en orientalisk känsla i rummet men behöver inte oroa dig för rengöring, vilket du lättast sköter med vanlig allrent eller såpa.k kan få ett golv med trästruktur, färg och ådring kombinerat med klinkerns slitstyrka och kvalitet. Träklinker öppnar också upp för användningsområden som är mindre lämpade för trä ex. badrum, våtutrymme och områden för uteplatser och pool.
Det Marockanska köket är en spännande mix eftersom århundraden av olika regimers styre, kulturer och naturliga förutsättningar satt sin prägel. Lök, torkade frukter, mynta, kyckling och lamm är viktiga ingredienser samt Marockos nationalrätt: couscous. Så varför inte laga en god rätt att äta som enkel lunch eller som tillbehör till en grillad bit.

•  1 kruka persilja
•  65 g babyspenat
•  4 port couscous
•  250 g miniplommontomater
•  Salt och svartpeppar
•  1/2 citron

Mixa persilja och spenat fint i en matberedare. Tillsätt couscousen och pulsa ett par gånger.
Koka upp vatten och salt enligt anvisningen på couscousförpackningen och häll över couscousen och låt stå ca 5 minuter.

Dela tomaterna i halvor, blanda dem med couscousen.
Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
ICA Receptbroschyr Grill 2016, Fotograf Wolfgang Kleinschmidt