• Sok
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Scale

Scale - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

Nu har du möjligheten att verkligen göra det där lilla extra i ditt hem. Utan att ruinera och spräcka allt vad budget heter kommer du med fiskfjällsmosaik kunna skapa den efterlängtade pricken över I:et. En avslappnad lek med mönster som passar lika bra i köket som i ett badrum. Det är bara dina egna begränsningar som sätter stopp!

klr2028-klinker-scale-stone-gro-31x31
klr2026-klinker-scale-slate-morkgro-31x31
klr2029-klinker-scale-stone-beige-31x311
klr2023-klinker-scale-shell-vit-blank-31x311
klr2022-klinker-scale-shell-violet-31x311
klr2021-klinker-scale-shell-morkgro-31x31
klr2013-klinker-scale-boho-gro-31x311
klr2014-klinker-scale-boho-brun-31x31
klr2015-klinker-scale-boho-beige-31x31
klr2008-klinker-scale-vit-31x31
klr2009-klinker-scale-gro-31x31
klr2019-klinker-scale-shell-vit-matt-31x31

Eftersom ni har tittat på ovan produkter så tror vi att nedan kategorier kan inspirera er också

Scales – Kakel som ser ut som fiskfjäll

Det finns lite olika ord och uttryck för denna speciella typ av plattor men drakhud, scales eller fiskfjäll som Hill Ceramic väljer att kalla det är kanske de vanligaste. Formen kommer givetvis från fiskarns fjäll och har blivit enormt populärt att använda som ytbeklädnad. Framförallt är det på vägg man använder fiskfjällkakel men vi har fiskfjällklinker i sortimentet också vilket innebär att du kan ha detta unika mönster i hela huset.
Fiskens fjäll fungerar ofta som ett skydd. Det är tänkt att skydda från anfallande hot och för att fisken ska smälta in i omgivningen. De flesta fiskar har någon naturlig fiende att skydda sig från, vi ser mest en vacker varelse eller en reflektion i vattnet.

Fiskfjällklinker i olika utföranden

För att kunna passa på så många ställen som möjligt har vi försökt att samla så många varianter som möjligt. Vi vet att detta inte är en produkt som du kommer dekorera hela hem med. Men vi hoppas att du på något väl valt ställe precis som vi tycker det är lite kul att sätta något roligt, annorlunda, häftigt, galet, kul och vackert. Fiskfjäll ska gärna variera i utseende från varandra och ser bra ut i allt från stenimitation till marmor, från keramiska plattor till rena fantasimönster

Fiskfjäll i mat

Är du vegetarian? Då finns det lite fällor att se upp för som inte är helt uppenbara. Att gelatin görs traditionellt på animaliska biprodukter är ingen hemlighet men att läskedrycken Fanta innehåller gelatin kan komma som en överraskning. Att gelatinet dessutom kommer från fiskfjäll kan ses som lite annorlunda men är helt lagligt och livsmedelsäkert. Det finns även ölsorter som innehåller animaliskt gelatin.

Hur monterar man fiskfjällmosaik

Kakel som ser ut som fiskfjäll finns i en mängd utseenden och färger. Många är helt slät i ytskiktet medan andra har ådringar och mönster i sig. Gemensamt med alla är att de sitter monterade på lätt kapbara nät som är tänkta att föras i varandra och på så sätt bilda en fondvägg eller ett golv. Tillverkningsprocessen skiljer sig inte från traditionellt kakel och klinkertillverkning och kvaliteten är bäst tänkbara och på varje produkt står specificerat om rekommenderat användningsområde.
Man monterar på samma sätt som vanliga kakelplattor och mosaik och i lägen där du behöver skära en platta använder du en vanlig kakelskärare eller vinkelslip.
Om det är första gången du ska sätta fiskfjällsmosaik ska du tänka på att fogbredden redan är bestämd eftersom plattorna sitter på nät. Det är viktigt att ”nästa ark” som du monterar kommer i rätt nivå och i rätt avstånd så det när fixet torkar inte syns exakt var arket börjar eller slutar.

Välj rätt fogfärg till mosaik

Eftersom fiskfjällsmosaik ofta är mindre kakelplattor, 10×10 cm eller mindre, så är det meningen att varje bit ska få sticka ut och ta sin plats. Välj därför en fog som gör att plattan syns. Om fogfärgen ligger för nära plattans grundfärg kommer båda att ta ut varandra och lämna ett intetsägande resultat.
Det som också är viktigt är att du använder mycket och rent vatten när du tvättar av plattorna innan fogen bränner. Fog bör appliceras diagonalt och också tvättas diagonalt för att undvika luftsprickor. Fiskfjällsmosaik har ofta även struktur i plattan så för att underlätta vid rengöring – byt vattnet ofta vid montering.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider