Snabb leverans till hela Sverige
4.8

Tillbehör för plattsättning

När du köper kakel och klinker från Hill Ceramic kan du vara trygg med vetskapen om att du alltid får plattor tillverkade i Europa av högsta kvalitet oavsett hur stort eller litet ditt projekt är ett helt nytt bostadshus eller en liten gästtoalett i skjulet på lantstället.
Det är fritt fram för alla att lägga ett klinkergolv eller kakla en vägg. Om arbetet ska utföras i ett utrymme som klassas som våtutrymme krävs kunskap och behörighet samt ett förarbete i form av fuktsäkring och montering av våtrumsystem. Kontakta alltid ditt försäkringsbolag eller behörig installatör om du har frågor kring våtutrymme och vad som krävs.
För att lyckas med plattsättning behövs givetvis bra kakel och klinker men maskinerna och verktygen ska också vara bra, säkra och ändamålsanpassade. Vi har valt att presentera verktyg som skärhjul, borr och kakelsågar från Rubi som är ett internationellt välkänt märke som används av plattsättare över hela världen.

Rubi skärhjul för kakel och klinker

Nu har du möjligheten att köpa extra och nya skärhjul till din kakeltång och kakelskärare från Rubi med en erkänt riktig kvalitetsliping för långa arbetsdagar. Passa på att köp något extra hjul när du handlar en ny skärare till kampanjpris så står du rustad och har en proffsmaskin till plattsättning under många år framåt.

Tips när du ska skära kakel

Se till att din kakelskärare är tillräckligt stor för kakelplattan du ska skära. Ditt skärhjul kommer att knäcka kakelplattan men om måtten stämmer i proportion blir det lättare att hålla i plattan och risken att du slinter eller skär fel minskar. Ska du investera i en ny eller egen kakelskärare är tipset att köpa en modell större så du är beredd på framtida arbete.
Placera sedan ditt kakel enligt mått och instruktioner och skär sedan över hela plattan med skärarmen. Försök att hålla jämnt tryck genom hela draget och se till att du drar hela plattan i ett drag. Om du gjort på rätt sätt med en maskin med ett vasst skärhjul kommer den lätt att knäckas när du försiktigt knackar ner skärarmen över plattan. Efterbearbeta glasyrytan med lite sandpapper om den krackelerat lite; är plattan skadad eller mycket glasyr har flisat bör du kassera plattan. Montera den sedanmed skärytan mot väggskarven. Lycka till!