• Sok
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Antigua serien

Antigua - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

KLR2428-Klinker-Antigua
KLR2427BannerAltamuraPage
KLR2429-Klinker-Antigua-Grå-33×33-cmBannerAltamuraPageBanner
KLR2432BannerAltamuraPage
KLR2434-Kakel-Antigua-Flerfärgad-Mönstrad-33×33-cmxxBannerAltamuraPage

Kakel och klinker – serien Antigua

Antigua är en speciell serie hos Hill Ceramic. Serien finns som klinker till vägg och golv i storlek 33×33 cm och som kakel i samma storlek. Klinkerplattorna har extremt stor färg- och utseendevariation och plattorna är mixade i kartong när du beställer. Den bästa effekten får du när plattsättaren slumpar ut klinker på golvet. Om man vill ha full kontroll över sin plattsättning kan man torrlägga plattorna framför sig innan läggning för att bestämma placering

Kakelplattorna i Antigua är mönstrade och indelade i fyra kvadrater antingen i samma färgskala, vit eller grå, eller en mix. Även dessa färger är som klinkern, lite slitna och nästan en retrokänsla av vintage. De fungerar som hel väggbeklädnad men också som dekorplattor och fungerar exempelvis utmärkt att i ett kök kombinera med målade partier eller i ett badrum som fondvägg med vita kakelplattor på övriga innerväggar

Ser ut som solblekt klinker

Det går inte att förstå det vackra med Antigua klinker bara genom att titta på en klinkerplatta; du måste se helheten och när de ligger i miljö för att förstå det vackra. Så kika på miljöbilderna och inte bara produktbilderna! Varje platta skiljer sig i färgsättningen, ett diskret mönster skymtar fram nästan lite försynt från en platta medan den andra är matt och nästan lite rostig; den tredje har ett litet metallblänk i sig och på det sättet fortsätter det. Detta kan vara en av de livligaste men ändå sobert återhållsam klinker. Serien Antigua klinker ser nästan lite slitna ut, lite solblekta och det är just i en sådan miljö som plattorna kommer till bäst plats. Där plattorna får ljus.

Slitstyrkemässing är Antigua en PEI-4 klinker och frostsäker vilket innebär att den funderar utmärkt i hela huset från kök till garage men också som golv på uteplatser och terrasser.

Olika tjocklek på kakel och klinker

Det går alldeles utmärkt att sätta både Antigua kakel och Antigua Klinker på samma vägg även om det är två olika produkter. Men det finns några detaljer att tänka på i förväg och som är lätta att missa även för professionella plattsättare.

Man vill oftast ha en slät vägg där de olika plattorna inte ”sticker ut”. Därför måste man tänka på tjockleken och den skiljer kakel och klinker i serien Antigua. Antigua Kakel är dessutom mönstrad så här måste din smak avgöra hur mycket plattan ska sticka ut.

För att enklast sätta en vägg där kakel och klinker är olika tjocka använder man lite mer sättmassa på hela väggen och just där den avvikande plattan ska sitta sätter man lite mindre. Det fungerar om det rör sig om en mindre vägg och om det bara är någon millimeters skillnad. Om det är flera millimeter får man istället bygga upp med någon tunn skiva för att det ska komma i nivå. Försök inte att bygga ”på höjden” med fix.

Alla klinker med olika mönster

Antigua Klinker kommer I boxar innehållande 9 plattor och de harolika mönsterbilder. Vissa är mer ner detaljerade och andra är massivt intensiva. Vi pratade innan om att torrlägga klinker innan sättning i fix. Fördelen är att om man är lite petig så kan man undvika att exempelvis det är en väldigt stor koncentration av plattor med metallglitter i det hörnet av rummet och inget i det andra eller att det är för mycket enfärgade plattor på ett ställe. Nackdelen är att du kan slukas upp totalt från tid och rum och glömma bort att det är faktiskt bara riktigt snygga klinker som ska läggas!

När du ska beställa klinker hos Hill Ceramic vill vi alltid att du räknar med ca 10% spill. Om du nu ändå är lite orolig för mönstren så se till att köpa ett paket extra så du kan byta ut någon platta du inte tycker lika mycket om. Den överblivna plattan sparar du om någon olycka är framme. Om du får flera plattor över kan du använda de som inredningsdetaljer. Klinker fungerar utmärkt som underlägg både till varma kastruller och kalla blomkrukor.

Långt ner i Västindien – Antigua

Namnet låter inte bara som en ö lång borta, Antigua är faktiskt precis detta. En viss Horatio Nelson använde ön som brittisk huvudbas för sina utforskningar av den karibiska ö-världen för över tvåhundra år sedan, Då för att ön bjöd skydd med sina naturliga korallrev och hamnar, nu kommer turister av samma anledningar men med avkoppling och äventyr som mål.

Största staden heter St John med en levande stadsbild som visuellt domineras av katedralen som givetvis heter St. Johns Cathedral. Man räknar med att det finns 80 000 fast boende på Antigua, grann-ön Barbuda och de mindre runt omkring. Turism är givetvis den stora näringen med allt som sker runt i form av sol, bad, upptäcktsresor, hotell och restaurang. Bröllopsindustrin är gigantisk för alla som vill gifta sig på sydligare breddgrader, men också museum och historiskt intresserade kommer till Antigua för att som Nelson, utforska Karibien.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider