• Sok
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type

Billigt Kakel Badrum

Kakel till ett lågt pris för badrum | Hill Ceramic ®

KAG Premium Ili Matt Kakel Vit cm

Okomplicerat och stilrent

KLST6202 - Klinker Ski Ljusgrå 30x30 cm

Prisvärt till högsta kvalitet

KLP6468 Kakel Code Grå Mönstrad 20x60 cm

Enkelt, snyggt och alltid aktuellt

Storlekar

 • 25×40
 • 20×60
 • 30×30

Färger

KAG Premium Ili Blank Kakel Vit cm
Klinker Ski Grå 30x30 cm KLST6204

Hej. Det är Vidde här. Om du besökt oss tidigare vet du att jag jobbar som skribent och reporter på Hill Ceramic och har hjälpt kunder under snart 15 år att inreda badrum med kakel, klinker och allt som hör ett badrum till. Du läser mina inlägg på ”En Helt Vanlig Blogg” där jag tipsar om trender, nyheter och annat som är nyttig kunskap kring det vi pysslar med.

Vi har så mycket kakel och klinker i shoppen att det ibland kan kännas övermäktigt. Ibland vill man leta och hitta något speciellt men lika ofta träffar jag på kunder som söker billigt, snyggt och bra kakel till bästa kvalitet och utan krusiduller och kreativa fondväggar.

För dessa tillfällen och för er som letar efter billigt kakel till bra kvalitet har jag samlat ett par av mina favoriter tillsammans med lite enkla tips och råd kring hur du ska tänka när du planerar ett enkelt badrum. Har du annars funderingar eller undrar något speciellt om badrum? Låt mig hjälpa dig! Lägg ett mail till [email protected] så ska vi se till att du får hjälp att hitta rätt produkter till ditt badrum.

Handla billigt kakel till ditt badrum

Handla billigt kakel till ditt badrum
Dessa plattor är inte bättre eller sämre än några andra på vår hemsida. Jag har valt att visa dessa på en sida samlat eftersom de speglar ett så nära standardsortiment man kan komma i ett modernt svenskt badrum utan att det för den sakens skull ska kännas stelt och tråkigt. De allra flesta väljer en vit kakelplatta som bas i badrummet. Den är enkel att hålla ren och den tillåter dig att inreda med så väl textil som inredning i valfria kulörer.
Storleken på plattorna ska vara anpassade efter rummets storlek, Någonstans kommer du att behöva skära kakelplattorna. Se till att det inte blir ”hel platta, hel platta, hel platta, hel platta, pytteliten skarvbit” utan att man gör en liten förskjutning av kakelplattan för att –

Blankt eller matt? Om det inte finns naturligt dagsljus i badrummet kan en blank kakelplatta vara ett effektivt sätt att få ljuset att reflektera och att det kan se ljusare ut. Många tycker också att blanka plattor får rummet att se lite lyxigare ut medan matt kakel dämpar och ger kanske ett lite mer ombonat intryck.
Det vanligaste kakel i offentliga sammanhang är 15×15 cm vit blank. I privata hem väljer man gärna en storlek större 20×20 cm om man väljer kvadratiska plattor. Det allra vanligaste är dock att man på vägg väljer en rektangulär kakelplatta och att man väljer att lägga den ner. Effekten bli att du skapar ett rum med till synes lite mer rymd, lite mer omfång medan ett mycket trångt rum med lågt i takhöjd mår bättre av rektangulärt stående kakelplattor.

Dekorplatta eller fondvägg

Det händer mycket i ett badrum och det är mycket prylar på onaturligt lite yta. Anledningen till att man vill dekorera med dekor eller fondvägg är ofta att man vill bryta av en befintlig vägg och låta det hända något. Rådet är att inte överdriva denna effekt i ett allt för litet badrum. Det kan vara lämpligt med en lodrät rand mosaik bakom toalettstolen eller bakom en duschblandare eller då faktiskt en hel fondvägg. Men låt det inte bli för pluttenuttigt och/eller plottrigt. Blanda inte heller för många storlekar eller material på golv och vägg när du sätter kakel och klinker. För att hålla en lugnare färgskala genom badrummet kan man med fördel använda golvklinkern som väggmaterial.

Vilken storlek på golvklinker ska man välja

Här gäller samma regel som på väggarna. Anpassa storleken på klinker efter rummet men också lite efter hur mycket man kommer se
Det viktigaste i ett badrum är att vatten som hamnar på golvet ska kunna rinna ner i en öppen golvbrunn. Stäng inte in eller ute vatten med socklar. Många badrum har bara en golvbrunn och om vattnet inte kan rinna undan finns risken att det rinner ut
För att få ner vattnet bygger man ett fall runt brunnen. Detta kan byggas på många olika sätt men det vanligste är att man med fallbyggnadsbruk skapar en lutning på golvet precis vid själva brunnen. Om man har en för stor platta och ”trycker ner” en hörnan poppar den ju tillbaka upp. Därför väljer många ark med mosaikbitar runt själva golvbrunnen. Har man mycket golv utöver väljer många att välja samma platta men storleken större utanför själva duschområdet. Om det är ett mindre duschrum eller om man inte vill blanda så många storlekar är det många som väljer mosaik eller 10×10 cm klinker på hela golvet.

KLST6204 - Klinker Ski Grå 30x30 cm

Hur ska jag tänka den dagen jag vill renovera igen

Jag tror, att eftersom du läser detta tillhör du sannolikt de människor som renoverar ett badrum vart 30 år. Om det är så att du byter bostad kan det säkert vara aktuellt och du tycker det är snyggt med ett stilrent badrum men tycker att om man gör ett bra grundarbete ska det hålla stilmässigt i ett antal år. Visst är det härligt att vi alla får uttrycka oss själva i inredning och sanningen är att om man är lite föränderlig i sin inredningsstil så brukar de flesta variera inredningar och detaljer; materialet brukar få sitta kvar!
Mitt tips till alla oavsett plånbok eller inredningstil: Hitta en sak du gillar. Denna sak kan vara inredningsdetalj, en knopp, en klädhängare, en mosaikplatta, en lampa eller kanske en strömbrytare. Hitta det där personliga som gör DITT och DIG och DETE lite lyckligare i det rum som kommer bli din livspartner under många år framöver. Allt kommer bli lite roligare då.

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider