• Sok
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type
KLV2458 – Marmor Klinker Michelangelo Carrara Vit 30×60 cm
KLV2135 – Marmor Klinker Michelangelo Carrara Vit 74×74 cm
Klinker i köket

Michelangelo Carrara serien

Michelangelo Carrara - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

Storlekar
ArtisticSIzePalletsFINN_edited

 

En fantastisk marmor klinker

Hill Ceramic kan stolt erbjuda en fantastisk keramisk serie, Michaelangelo Carrara, som innehåller både kakel och klinker med den omisskännliga italiensk marmor Carrara som inspiration. Plattorna finns i en mängd olika storlekar för att kunna passa varenda vägg och golvyta i hela ditt hem!

Kakel och klinker som ser ut som marmor är otroligt populärt eftersom prislappen jämfört med en natursten är betydligt snällare. Utseendet är identiskt, vikten är mindre och därför är klinker lättare att arbeta med, den spar tid vid montering och inte minst den näst intill obefintliga ansträngningen till skötsel bidrar till att många väljer marmorklinker.

Carraramarmor som kakel

En betydande skillnad på natursten, kakel och klinker är plattornas vikt. Väggkakel är betydligt lättare och därför också utmärkt som väggbeklädnad. Du kan enkelt skära till passbitar med perfekt resultat. Vi har två storlekar av Michaelangelo Carrara kakel, 33×90 cm och 33×63 cm där den senare också finns som dekorkakel med en relief-struktur. Denna passar fantastiskt fint som fondvägg i ett badrum eller i ett kök med storslagna visioner. Marmor är lite dekadent och måste få synas. Det finns ingen kvalitetsskillnad mellan storlekarna utan välj platta efter ditt rums storlek och väggarnas utseende. En vit Carrara gör sig bäst med inte allt för breda men framför allt många fogar så planera din plattsättning innan du beställer kakel.

Använd nivåsystem när du lägger klinker

Om man vill ha ännu större storlekar så går det alldeles utmärkt att välja Michaelangelo Carrara marmorklinker i storformat. Ju större plattor desto mindre fogar och då är Carraramarmor som vackrast enligt många. Tänk på att även om det läggningsmässigt går snabbare att lägga stora plattor krävs det mycket mer precist arbete med att montera klinker med ett lika jämnt tryck på hela väggen eller hela golvet. Om man avviker finns risken att plattorna härdar snett och exempelvis en sida av plattan sticker upp ett par millimeter.

Företaget Peygran har ett utmärkt Nivåsystem som med bygel och kil genialiskt tvingar ihop alla plattor för att minimera risken för att en olycka ska vara framme. Det finns ett utmärkt avsnitt på vår blogg som berättar mer. Klicka här för att läsa mer om Nivåsystem för klinker från Peygran. Nivåsystem fungerar givetvis både på golv och vägg och för både kakel och klinker och köps genom vår hemsida.

Marmorklinker som ser ut som Carrara

Traditionellt som golv i hall, vardagsrum, allrum och badrum. Marmor ger en speciell känsla av flärd och med marmorklinker blir det tillgängligt för fler eftersom klinker är billigt jämfört med natursten. Titta gärna på våra inspirationsbilder för att få idéer till ditt hem. Vi vet att det är stora rum på visningsbilderna men det är svårt att förstå hur vacker Carrara är på en bild om den är för liten. Hemma hos dig kommer den att lysa upp och bli pärlan i ditt hem. Michaelangelo Carrara klinker kommer i dessa storlekar:

 • 100×100 cm
 • 45×45 cm
 • 60×60 cm
 • 74×74 cm
 • 60×120 cm
 • 30×30 cm (Detta är små mosaikbitar som är monterade på ark. 11 ark per kvm)

Välj storlek på klinker efter ditt golv eller väggens yta med omsorg eftersom Carrara uppskattas bäst med få och mindre fogar. Tänk också på att marmorklinker, precis som natursten, inte följer något exakt färgmönster. Plattorna i paketen har ett ytskikt som är helt slumpmässigt fördelat. Om man är lite noggrann och pedant bör man torrt lägga upp plattorna framför sig innan montering och köpa några plattor extra utöver spillet. Vår erfarenhet säger att det kan vara värt det extra arbetet. Vi rekommenderar också att du inte blandar marmorkakel och marmorklinker på samma vägg. Det kan finnas skillnader i marmoreringen på de olika sorterna och även skillnader i tjocklek på plattorna.

Carrara vs. Calacatta

Det finns två vita marmorsorter att hålla koll på. Carrara och Calacatta. Det låter kanske knepigt men det är väldigt lätt att se skillnad på en äkta Carraramarmor och en sten Calacattamarmor. Prismässigt är Calacatta betydligt mer exklusiv och utseendemässigt är skillnaden också stor. Båda marmorsorter är vita i basen med svart till grå marmorering. Men där slutar likheterna.
Carraras marmorering är stundtals lite luddig, nästan som om naturen varit där och suddat lite med en kolkrita för effektens skull. Ofta är de vita partierna lite gråaktiga i sin vithet vilket gör det mite mer stilrent och sobert. Calacatta är betydligt klarare i vithet och den svartgrå marmoreringen är mer hårda penseldrag än sudd.
Stilmässigt gör detta Calacatta till en lite kallare och stramare marmor.
Carrara är varmare och lättare att passa in i olika miljöer.

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider