• Sok
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type

Convers serien

Convers - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

KAST5009—Mosaik-Grå-30×30-cm-Convers

Skandinavisk design

KAST5002—Convers,-Klinker,-30×60-cm,-Grå-(2)

Elegant och stilren

KLST5588 – Klinker Convers Beige 15×30 cm
KLST5590—Klinker-Convers-Grå-15×30-cm–(1)
KLST5606 – Klinker Convers Svart 60×60 cm (1)
KLST5592 – Klinker Convers Beige 30×30 cm

Storlekar

 • 15×30
 • 45×45
 • 30×30
 • 30×60
 • 60×60
 • 25×50

Färger

Serien Convers innehåller kakel och klinker som är speciellt framtagna för att passa in och matcha den klassiska skandinaviska inredningen i exempelvis ett lite större badrum eller varför inte uteplats eller kök. Den är elegant i färgen och finns i en mängd storlekar från mosaik till klinker i storformat.

KAST5002—Convers,-Klinker,-30×60-cm,-Grå-(3)
Klinker Convers Brun Rustik 45×45 cm KLST5602

Elegant klinker till hela huset

Den skandinaviska inredningstilen är under ständig utveckling men vi är mycket konservativa. Den avskalade renheten är fortfarande genomgående även om vi ser den totala motpolen allt oftare med modiga mönster och dekorer. Convers är inte serien som vill förändra världen eller som sticker ut på ett nyskapande aldrig skådat sätt utan är en trygg serie med den skandinaviska enkelheten som förebild. Med Convers i rummet bygger vi ett lugn och plattan låter inredningen bära rummet och allt det andra få ta plats och bli levande. I köket blir de stora golvplattorna ett stilrent golv och de mindre dekor och mosaik passar utmärkt som stänkskydd bakom diskbänk och spis.

Granitkeramik eller klinker

Kakel är en keramiska platta som bara är tänkt till inomhusbruk och som väggbeklädnad. Leran är inte lika hårt bränd som en klinker och glasyren är inte lika hård. Uppbyggnaden av kakel och klinker är densamma en klinker bränns under högre temperatur för att göra den mer motståndskraftig. För utseendets, men självklart även för designens skull, bränns en glasyr på plattan som antingen är färgad eller mönstrad.

På samma sätt görs en granitkeramikplatta. Namnet till trots har granitkeramik inget med stenen granit att göra. Plattan är tillverkad av bl a porslinslera och stenmjöl på ett sätt att du får en klinker som har nära på 0 i vattenabsorbtion. Det innebär i sin tur att en granitkeramikplatta går att lägga på ytor som riskerar minusgrader och kan hjälpa till att isolera mot fuktgenomträngning. Både klinker och granitkeramik går både att lägga på golv och sätta på vägg.

Hur mycket tål granitkeramik

Klinkers hårdhet anges av det internationella indexet PEI som anger slitagemotstånd och ger en fingervisning om vart man ska använda respektive klinker. En granitkeramikplatta är bland det hårdaste material vi har när det ligger monterat korrekt och används inte bara i badrum, kök, hall oh vardagsrum utan även i offentliga miljöer, köpcenter, flygplatser mm. PEI-skalan ser ut så här:

 • PEI 0 – Endast för väggbeklädnad
 • PEI 0 – Endast för väggbeklädnad
 • PEI 2 – Inomhus med lätt slitage

 • PEI 3 – För inomhusgång med normalt slitage som kök och hall
 • PEI 4 – För ytor som slits lite hårdare av smuts som entréer, ingångar
 • PEI 5 – All offentlig miljö

Vid varje klinkerplatta från Hill Ceramic står det tydligt vilken klassning produkten har. Granitkeramik ingår inte i PEI-index utan är en produkt med ett egentligt högre värde.

Grå klinker till badrum

Serien Convers innehåller huvudsakligen klinker i granitkeramik i färgerna:

 • Grå klinker
 • Beige klinker
 • Svart klinker
 • Brun klinker

Färgen grått golv är alltid mycket uppskattad i badrum eftersom den är väldigt inbjudande till andra färger och även material. Grå klinker fungerar till detaljer i såväl mässing som krom och ett grått klinkergolv ger en fin inramning till en badrumsinredning i trä men också till vit och vitt kakel.

Använd mosaik 30×30 cm på ark

För att passa just ditt rum kommer plattorna i en mängd storlekar och mosaik. De mindre plattorna är utmärkta till badrum och när du ska bygga fall till golvbrunnen. Du vill att vatten ska rinna ner i brunnen och inte ut i angränsande rum. Att bygga golvfall med större plattor, speciellt i mindre badrum, är komplicerat och här fyller mosaikbitarna en bra funktion. Vi rekommenderar ungefär en kvadratmeter mosaik runt en traditionell golvbrunn som du har i en dusch eller under ett badkar. En kvadratmeter är 11 ark 30×30 cm. Mosaiken kommer på nät som givetvis är lätta att dela.

För att göra väggar lite mer levande men utan att göra avkall på det skandinaviskt stilrena är et många som använder golvklinker som dekor på vägg. Det går att göra aningen som fondvägg med stora klinker eller med en eller två väl placerade bårder med mosaiken. Den behöver inte gå horisontalt utan ger effekt om man drar den i en pelare bakom ex. duschblandare eller bakom en toalettstol.

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider