• Sok
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type

Montana serien

Montana - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

Svart

morkgraMontanaInspira

Ljusgrå

LisgraMontanaInspira

Grå

KLL4075,KAL4111,KLL4078(2)-Desktop

Hur mycket tål klinker

Klinker är ett av våra mest tåliga golvmaterial som lämpar sig i husets alla rum. Det enda man ska tänka på är att klinkern är anpassad för slitaget. För att kunna ha koll på detta finns PEI-skalan som graderar hållfastheten och således användningsområdet. En klinkers tjocklek spelar inulgen som helst roll för hållfastheten.

 • PEI 0 – Endast för väggbeklädnad
 • PEI 1 – För barfotagång eller med mjuka sulor som på badrumsgolv
 • PEI 2 – Inomhus med lätt slitage
 • PEI 3 – För inomhusgång med normalt slitage som kök och hall
 • PEI 4 – För ytor som slits lite hårdare av smuts som entréer, ingångar
 • PEI 5 – All offentlig miljö

Vid varje klinkerplatta från Hill Ceramic står det tydligt vilken klassning produkten har. Tänk också på att PEI-skalan inte tar hänsyn till frostbeständighet, dvs om plattan tål utomhusbruk.

Klinker och golvvärme

Klinkergolv är egentligen inte kallare än andra golv men de kan upplevas som svalare när man går barfota. Det avgörande för rummets temperatur är vart värmekällorna är placerade och många väljer därför att lägga golvvärme under klinker. Detta bidrar till en jämn uppvärmning och ett bättre inomhusklimat samtidigt som det blir lite mysigare att gå utan strumpor och skor inomhus vilket kanske är tanken.
Valet står oftast mellan värme från en varmvatten/radiatorkrets eller från en elslinga med termostat som gjuts ner i golvet innan man lägger klinker. Vid nybyggnationer och tillbyggnad är det många som väljer vattenburen golvvärme medan man vid ”mindre” ingrepp som hall och badrum oftast använder en elslinga som inte bygger lika mycket i höjd som vattenledningar och som är enklare att installera.
Golvvärme är ofta bra för huset som helhet eftersom det hjälper till att torka upp och få bort fukt från våta utrymmen; badrummet är ett sådant. Om du lägger golvvärme här ska du givetvis även lägga i duschutrymme och under ev. badkar. Under toalettstolen lägger du inte golvvärme.

Olika storlekar på klinker i badrum

Det ska vara enkelt att kombinera klinker av olika storlekar till ditt projekt. Olika storlekar på golvet rätt kombinerat blir snyggt och man kan dela av och in ett rum med de olika plattorna. I ett vardagsrum eller i en hall lämpar sig de större plattorna som 30×60 cm bättre medan Montana klinker 20×20 cm och 10×10 cm är perfekta golvplattor till ett normalstort svenskt badrum. För att enkelt bygga ett fall mot golvbrunnen med mindre plattor i duschen kan man använda mosaik 5×5 cm kring denna.

60×60 cm – klinker i storformat

I serien Montana finns klinkern i formatet 60×60 cm vilket är klassat som storformat. Plattan ger ett modernt och stilrent intryck men kommer givetvis mer till sin rätt när den läggs på större ytor. Färgerna som finns är svart och ljusgrå. Dessa plattor har raka kanter vilket tillåter att man lägger de tätt med minimalt med fog – 0-3 mm. Att tänka på när man lägger storformat är att ha mycket sättmassa under så hela plattan sugs ner mot underlaget när man ”trycker ner” plattan och att underlaget är plant.

Hannah – en annan Montana

Den 24 mars 2006 sändes det första avsnittet, det skulle bli 98st totalt, av den legendariska TV-serien Hannah Montana som skulle bli genombrottet för amerikanska sångerskan och skådespelerskan Miley Cyrus. Vi får följa med hennes dubbelliv där hon dagtid är en helt vanlig tonåring med skola och vänner men på kvällen förvandlas till världsartisten Hanna Montana. Ett fåtal av hennes närmaste vänner får efter hand reda på sanningen och tillsammans gör de allt för att hålla den hemlig.
Fansen älskade den amerikanska askungesagan eftersom det alltid fanns en botten av trovärdighet i rollsättningen och genomförande. Ex. är Mileys pappa både är och spelas av countrylegenden Billy Ray Cyrus som är Mileys riktiga pappa. År 2011 tog Hannah Montana-eran slut och serien klassas idag som harmlös FeelGood / sitcom och fick alltid godkänd kritik av branschen. Mileys fans fick sedan se sin idol bryta upp rejält från rollen som style:ad Disneyprinsessa till skandalomsusad Scandal Beauty – men det är en helt annan historia!

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider