• Sok
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Pegaus serien

Pegaus - Kollektion av kakel och klinker | Hill Ceramic ®

Pegaus Vit

KLP Pegaus Marmor Mosaik Klinker Vit cm cm
KLP Pegaus Marmor Klinker Vit cm
KLPPegaus Klinker Vit cm

Pegaus Mörkgrå

KLP Pegaus Marmor Mosaik Klinker Mörkgrå cm cm
KLP Pegaus Marmor Klinker Mörkgrå cm
KLP Pegaus Marmor Klinker Mörkgrå cm

Pegaus Svart

Marmor klinker

Färg på marmor

Serien Peagus innehåller fem grundfärgar av marmor; vit Carrara, svart Nero Marquina, grå Grigio Bardiglio, beige Travertine och den bruna Marrón. Alla plattor i Pegaus är keramisk tillverkade marmorklinker och marmorkakel vilket innebär en otrolig slitstarkhet och att de är så gott som underhållsfria och färgbeständiga. När man beställer natursten vet man aldrig hur mycket färgskiftning i plattorna man får eller hur de ser ut. Mönstret i en bra marmorklinker är sällan återkommande men är alltid mer färgsäker och är därför lättare att planera.

Vad är marmorklimker

Marmor finns över hela världen men skiljer sig markant i färg och kvalitet. I Sverige är vi mest kända för den grön Kolmårdsmarmorn och den rödtonade Ölandsmarmorn. Ren marmor är i grunden vit och den flammighet, marmorering, vi ser i plattorna är föroreningar av olika slag.
Marmorklinker innebär att man tar marmorns utseende och trycker det på en klinker. Fördelarna är många och med dagens teknik är det väldigt svårt att se skillnad på en bra marmorklinker och en äkta sten.

Marmorkakel i olika färger

Medan klinker kan sättas på både golv och vägg är kakel endast ansedd som väggbeklädnad. Pegaus marmorkakel finns i vit Carrara, svart Nero Marquina och de andra färgställningarna grå, beige och brun, alla i storleken 30×60 cm. Vår bruna och beige marmorkakel finns dessutom 30×90 cm och i spännande dekormönster för att göra ditt badrum personligt.

Kombinera plattstorlekarna på ditt klinkergolv

I Pegaus-serien finns ett antal olika storlekar på golvplattor. Om du har en större golvyta går det alldeles utmärkt att blanda storlekar i sk. Moduläggning. Beroende på golvets storlek kan man lägga tvärgående ”ränder” med 30×30 cm plattor på ett golv täckt med 60×60 cm. Det kan göra ett olv mer levande men också dela in i zoner och dela av ett större rum.

Mosaik i duschen

När du ska renovera ditt badrum med klinker på golvet får du ofta hörna att man kan lägga mosaik runt golvbrunnen. Det finns givetvis mosaik i Pegaus-serien. Klinkermosaik är 5×5 cm och sitter monterade på nät som givetvis är delbara. Genom att runt själva golvbrunnen lägga mosaik bryter du inte bara av golvet utseendemässigt utan kan bygga det berömda ”fallet mot golvbrunnen”. Det går givetvis utmärkt att skära ner större plattor; runt golvbrunnen brukar man ibland diagonalskära klinker, kuvertskära ner de, och man kan därför använda samma platta över hela golvet. Men mosaik gör arbetet lättare och det kan bli mer estetiskt tilltalande.

Ett klassiskt fall runt golvbrunn

Regler för hur man bygger ett badrum ändras och uppdateras kontinuerligt. Prata därför alltid med en behörig fackhen innan du själv drar igång ett projekt om vad som gäller och hur man fuktsäkrar sitt badrum. Huvudregeln är dock alltid det måste finnas minst en öppen golvbrunn där vatten vid läckage kan rinna ut och den ska vara belägen under tröskelhöjd.
För att skapa ett fall med brunnen som lägsta punkt använder man ett fallbyggnadsspackel. Om man använder en allt för stor klinker kan det bli svårt att lägga golvet på ett fall; det är inte enkelt att vinka ner en 30×30 cm klinker. Med ett mosaiknät är det betydligt lättare och man kan sedan använda mosaiken som dekor i övriga badrummet, ex. som bård upp duschblandaren eller bakom tvättställ.

Vit marmor på golv och vägg

Den vita Carrara är den klassiska marmor som idag kan hittas som byggnadsmaterial men också som inlägg och dekoration i smycken och möbler. Carrara bryts i norra Italien och är en av de mest exporterade stenarna i världen. När det gäller marmor som inredning i privata hem är det främst idag i kök och badrum som det används. Hill Ceramic har marmorklinker till golv och marmorkakel till vägg som kan skickas till dig på 2–4 vardagar från beställning. Vit marmor i exempelvis ett badrum ger de flesta av oss en känsla av rymd, flärd och romantik. Kombinera gärna vit marmorklinker och marmorkakel med inredningsdetaljer i mässing, svart och rosa.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider