• Sok
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Underhåll av marmor och stenhandfat

Skötselråd för marmor och sten handfat

Om du underhåller ditt handfat på rätt sätt så kan du ha det i många år framöver, men om du inte underhåller det eller låter ditt handfat komma i kontakt med starka hushållskemikalier så är glädjen kortare. Nedan så kommer tips och råd som är viktiga att läsa.
Rengöring
Rengör ditt handfat regelbundet med ett milt diskmedel eller ett rengöringsmedel avsett för natursten eller marmor. Rengöringsmedel för natursten och marmor kan köpas på ditt lokala byggvaruhus, kakel eller online butiker. Applicera diskmedel eller rengöringsmedel på en fuktig trasa och gnugga jämt över handfatet, skölj därefter handfatet noga med vatten och torka rent.
Impregnering
Nästa steg är att impregnera ditt handfat, detta gör man med stenimpregnering avsett för marmor vilket du också kan hitta på byggvaruhus, kakel eller online butiker. Följ instruktionerna på flaskan, här beskrivs ofta väldigt tydligt hur man applicerar impregneringen.
När ovan steg är gjorda så kan du rengöra ditt handfat fortlöpande genom en lätt rengöring med diskmedel eller rengöringsmedel för sten, vid dagliga städning så behöver ni inte gnugga så mycket, snarare bara tork av det och skölja handfatet. På det sättet så gnuggar ni inte bort impregneringen.
Rengöring och impregnering kan ni upprepa 2 gånger om året. [read more=”Läs mer” less=”Läs mindre”]
Shoppinglista
– Diskmedel eller rengöringsmedel för marmor
– Stenimpregnering, finns från många tillverkare, det viktiga är att det är avsett för marmor eller kalksten.
Att absolut INTE använda i kombination med marmor, nedan produkter är inte förenliga med kalksten då det kan ge frätskador samt få marmorn att sakta vitra bort.
– Ajax, Cillit bang eller liknande rengöringsmedel
– Ättika, citron, salt eller stålull
– Hårfärgningsmedel, blekmedel eller andra skönhetsprodukter som man normalt är lite försiktiga med.
Om ni mot all förmodan i framtiden skulle uppleva ert handfat blir matt och livlöst. Så finns det samma möjligheter som med ett marmorgolv, man kan helt enkelt polera upp det så det ser helt nytt ut.
Följer ni våra tips och råd här så kommer ert handfat att skänka glädje för väldigt lång tid framöver.[/read]

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider