• Sok
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Hur ska man lägga träklinker?

Lägga träklinker | Guide från Hill Ceramic®

Att lägga träklinker

Det finns många fördelar med träklinker. Slitstyrka är en, färgbeständighet en annan och med dagens teknik ser träklinker ut precis som ett parkettgolv. Det är enkelt att lägga och kräver bara ett plant underlag.
Vi rekommenderar att du lägger upp ett par träklinker på golvet framför dig innan du fäster de i sättmassan. Om det finns en dagsljuskälla är det många som väljer att lägga klinker, om de är rektangulära, i ljusets riktning för att få ett naturligt flöde.
Många väljer att kombinera träklinker med golvvärme för att öka komfortgraden. Träklinker är lite svalare att gå på än parkettgolv och med värme under reglerar du enkelt din inomhustemperatur.

result_simple_web

1. Klassisk kakelsättning

Det klassiska sättet att montera kakel och klinker fungerar givetvis på träklinker också. Beroende på plattans färgställning och mönster kan detta se väldigt strikt och traditionellt ut. Passar bäst med mindre storlekar träklinker

Använd förskjutning

2. Använd förskjutning

Genom att skjuta plattorna när man lägger klinkergolv får man ett mer levande golv och rörelse i rummet. Hur mycket du väljer att skjuta plattorna är upp till dig men för mindre plattor rekommenderar vi upp till 20% förskjutning.

Ett levande klinkergolv

3. Ett levande klinkergolv

Länge träklinker tillåter dig i ett större rum att skjuta mer i läggningen. Ett populärt sätt att lägga större klinkerytor på är att skjuta plattorna 1/3 i läggningen.

Traditionellt klinkergolv

4. Traditionellt klinkergolv

Detta läggningssätt kallas i folkmun för ”tegelstensläggning” eller ”halvförband” och brukar tillämpas när man lägger rektangulära golvklinker ex. i storlek 30×60 cm. Det finns en regelbundenhet i läggningen och gör att golvet får en jämn rörelse.

Fritt förband – flytande golv

5. Fritt förband – flytande golv

Detta är ett golv lagt i sk. flytande läggning. Man börjar uppe i vänster hörn och fortsätter ”åt höger”. Sista plattan måste kapas och ändbiten flyttar man ner och börjar andra raden med. Man brukar lägga parkettgolv på detta sätt och det går givetvis utmärkt att lägga längre träklinker på detta sätt.

delivery-truck
Snabb leverans

Vi skickar alla lagerprodukter första vardagen efter beställning, med transport tar det ca 2-4 vardagar.

credit-card
Säker betalning

Vi använder Klarna som betalningspartner, ni kan handla idag och betala senare.

customer-service
Kund support

Vi nås via chatten, mejl samt telefon, vi svarar normalt inom 30 min, under helger har vi begränsad bemanning.

tag
Kampanjer

Vi har regelbundet förmånliga kampanjer, kampanjerna är tidsbestämda.

box
10 000 produkter

Storst utbud av kakel och klinker

store
B2B företagskonto

Är du återförsäljare, plattsättare, fastighetsbolag eller annat branschföretag så har vi avtalspriser online.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.
Information om leveranstider